وعده معاون رئیس جمهور به معلمان تغییر فرمانده کل سپاه تکذیب شد واکنش تند به زیاده‌خواهی‌های آمریکا: نه هوشمندانه، نه عاقلانه، نه شرافتمندانه تفحص مجلس از عدم موفقیت در ساماندهی پسماند‌ها فرآیند دهک‌بندی خانواده‌ها تغییر می‌کند + فیلم وزیر کار: طبق قانون بودجه باید با حذف یارانۀ دهک‌های بالای جامعه، به ۳ دهک پایین کالابرگ بدهیم + فیلم پزشکیان دستور صادر کرد/ باید سریع‌تر خسارات آسیب دیدگان حادثه بندر شهید رجایی را جبران کنیم فوری/ کشف قصور ایمنی در حادثه بندرعباس/ کمیته ویژه مقصران را احضار کرد تصویب فوق‌العاده خاص برای کارکنان شهرداری‌ها در مجلس تسریع در روند رسیدگی به لایحه سازمان ملی مهاجرت وزیر اطلاعات: با مسئولان دوتابعیتی طبق قانون برخورد می‌کنیم هشدار اطلاعات سپاه به سودجویان استخراج ارز دیجیتال کمک‌هزینه ناهار، ایاب و ذهاب و مهدکودک فرزندان کارمندان دولت در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد پزشکیان: به دنبال اصلاح کمی و کیفی محتوا و شیوه‌های آموزش هستیم بازدید سرلشکر سلامی از پروژه‌های مهم عمرانی در مناطق مرزی شمال غرب کشور

پزشکیان: متأسفانه در جامعه، فرهنگ گفت‌وگوی سازنده کمتر دیده می‌شود

رئیس جمهور در مراسم تجلیل از خادمان قرآن گفت: باید اگر سخنی را درست تشخیص دادیم، آن را بپذیریم و اگر نادرست بود، بدون درگیری و جدل رد کنیم. متأسفانه در جامعه، فرهنگ گفت‌وگوی سازنده و شنیدن سخنان دیگران کمتر دیده می‌شود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۶ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 16
کد خبر: ۲۷۳۷۸۵

به گزارش راهبرد معاصر، مسعود پزشکیان، رییس جمهور کشورمان، در مراسم تجلیل از خادمان قرآن و آیین اختتامیه سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، طی سخنانی بر لزوم ترویج آموزه‌های قرآن در کشور تاکید کرد.

پزشکیان تصریح کرد: امروز در جامعه ما، به لطف و برکت اساتید و تلاش‌های فراوان، تعداد حافظان قرآن روزبه‌روز در حال افزایش است. با این حال، آنچه که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، عمل به قرآن است.

او خاطرنشان کرد: نمی‌توان ادعا کرد که قرآن راه هدایت را نشان می‌دهد، اما در عین حال، از نظر علمی، اخلاقی، رفتاری و مدیریتی دچار ضعف و نقصان باشیم. این همان نقطه‌ای است که شکاف میان دانش قرآنی و عمل به آن باید پر شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه باید اگر سخنی را درست تشخیص دادیم، آن را بپذیریم و اگر نادرست بود، بدون درگیری و جدل رد کنیم، اظهار داشت: متأسفانه در جامعه، فرهنگ گفت‌وگوی سازنده و شنیدن سخنان دیگران کمتر دیده می‌شود.

او تصریح کرد: اگر کسی حقیقتی را بیان می‌کند، باید به آن گوش داد و در صورتی که قابل قبول نبود، با آرامش و استدلال آن را نپذیرفت.

پزشکیان با طرح این پرسش که «آیا در جامعه ما این فرهنگ وجود دارد؟» و «آیا می‌توانیم بدون شناخت و آگاهی، فردی را قضاوت نکنیم و سخنی را بدون دلیل تکذیب نکنیم؟» گفت: متأسفانه بسیاری بدون تحقیق و آگاهی، دیگران را مورد انتقاد شدید یا حتی توهین قرار می‌دهند.

او یادآوری کرد: انسان باید بپذیرد که در بسیاری از امور آگاهی ندارد و چیزی را که نمی‌داند، نباید انکار کند. اگر نمی‌دانیم، باید صادقانه بگوییم که نمی‌دانیم. بدترین ظلم آن است که فرد در حوزه‌ای که آگاهی ندارد، راهنمایی ارائه دهد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه هدایت باید توسط کسانی انجام شود که علم و تجربه کافی دارند و ما نیز باید شنونده باشیم، خاطرنشان کرد: ایمان، مفهومی ساده نیست و تنها با گفتن آن محقق نمی‌شود، بلکه باید ابعاد آن را درک کرد.

او ادامه داد: صبر، یقین، عدل و جهاد هر کدام تعریفی عمیق دارند که بدون شناخت آنها، رسیدن به ایمان حقیقی ممکن نیست. کفر نیز در نقطه مقابل ایمان تعریف شده است. شناخت ایمان، صبر، یقین، عدل و جهاد، لازمه هدایت قرآنی است.

پزشکیان تصریح کرد: اگر قرآن قرار است ما را به مسیر درستی راهنمایی کند، باید خود را به سطحی برسانیم که امکان درک و بهره‌گیری از آن را داشته باشیم.

پزشکیان در ادامه سخنان خود با تأکید بر لزوم رعایت عدالت در جامعه اظهار داشت: قرآن کریم به عنواندکتاب حق و باطل تصریح می‌کند که حق و عدالت، اصول اساسی یک جامعه اسلامی هستند. همچنین تمام تعالیم قرآن و آموزه‌های ائمه بر این اصل تأکید دارند که در جامعه باید حق حاکم شود و عدالت اجرا گردد.

او خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب نیز بار‌ها تأکید کرده‌اند که در اجرای عدالت دچار عقب‌ماندگی هستیم. اگر امروز در جامعه با مشکلاتی مواجهیم، علت آن عدم رعایت عدالت و انصاف در برخورد با مردم است.

رییس جمهور لزوم خدمت صادقانه به مردم تاکید کرد و گفت: برای اصلاح امور، باید با مردم همان‌گونه که با نزدیکان و هم‌فکران خود رفتار می‌کنیم، برخورد کنیم. اجرای عدالت نباید گزینشی باشد؛ بلکه باید همه افراد جامعه از آن بهره‌مند شوند.

او در پایان ابراز امیدواری کرد که برگزاری چنین نشست‌ها و نمایشگاه‌هایی موجب تغییر در رفتار‌ها و ایجاد یک جامعه الگو شود.

در این مراسم از تعدادی از خادمان قرآن کریم در گروه‌هایی همچون «قاریان، حافظان، اساتید و مدرسان»، «مدیران قرآنی»، «هنرمندان قرآنی»، «فعالان حوزه نشر و رسانه‌های قرآن» و «پژوهشگران، مفسران، مدرسان و دانشمندان قرآنی» تجلیل شد./ تسنیم 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار